przemek78

wolny komputer i internet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem i prosze o porade jakas. mam komputer 1,5 GB ram, procesor, 2,81 GHz celeron, zainstalowano mi ostatnio w vobis sklepie windowsa i poczatkowo dzialal normalnie lecz z biegiem czasu coraz wolniejszy jest komp, mam antywirusa avast, komputer od momentu wlaczenia go do momentu calkowictego uruchomienia mija ok 3-4 min, gdy wlaczam explorer stronka do momentu wlaczenia strony byle jakiej mija ok 15 sek , czasami gdy mam otwarte 2-3 okna komp zawiesza mi sie i czekam ok 20 sek az ponownie wraca i dziala normalnie,prosze o porade bo jestem zielony w tym dziekuje pozdr

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Odinstaluj Avasta, a zainstaluj Avirę.

Wykonaj optymalizację: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=17478

Poczytaj jeszcze tu: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=86941

Możesz też wrzucić logi z HijackThis i Combofix do tego działu: http://www.forumpc.pl/index.php?showforum=116

Instrukcja jak to zrobić: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=11018 i tu: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=11017

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Start --> Uruchom --> wpisz: regedit

Odszukaj klucza:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters

po prawo powinno być, kliknij 2 razy na to: "EnablePrefetcher"= dword, wpisz: 1

I restart.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.