GuiltySmiley

Użytkownik
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O GuiltySmiley

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Kraków
  1. Nieobsługiwany sprzęt.

    Wszystko działa nie wyskakuje mi już ten problem co strasznie się nasilało przez pierwszy tydzień Na początku zamykałem ten błąd po czym stwierdziłem, że zostawię go włączonego co spowodowało, że przez pierwszy tydzień pracowałem bez problemów mając otwarte jedno okno, jednak po tygodniu problem nie wiem jak ale magicznie dostrzegł, że zostawiam otwarte okienko i zaczął otwierać kolejne co nie działo się wcześniej. Dopiero wczoraj zadecydowałem zainstalować poprawkę którą mi podesłałeś ponieważ błąd osiągnął swój szczyt. w jednej chwili kiedy grałem wyskoczyło kolejne okienko, zlekceważyłem to po czym wyskoczyło kolejne niecałe 5 sekund po tym drugim, później następne i następne i nagle zaczął się spam okienek. Dlatego dla każdego kto myśli o olaniu tego błędu. Będzie gorzej załatwcie sobie tą aktualizację i będzie git Microsoft przesadził i zapewne to dopiero początek ich głupiej zabawy w "poprawę jakości naszej pracy" czyli w ich tłumaczeniu więcej kasy z ludzi wyciąganie. Temat do zamknięcia.
  2. Nieobsługiwany sprzęt.

    Dzięki wielkie za pomoc. W przeciągu najbliższych paru dni napiszę czy problem został rozwiązany
  3. Nieobsługiwany sprzęt.

    Witam. Od ostatniego update mojego systemu windows 8.1 professional x64 wyskakuje mi pewien problem. Pojawia się on średnio co 2-4 godziny i minimalizuje wszystkie moje aktywności czy to granie czy cokolwiek innego. W załączniku dodaje screena błędu. Chciałbym dodać, że obiecałem sobie nie kupować systemu windows 10 (nie jestem do niego przekonany ze względu na fatalne opinie na jego temat. śledzi aktywność, oznacza każdy obrazek jako plagiat czy pirata przez co nawet ustawienie tapety jest problemem i ogólnie nie jest genialnym systemem) więc moją jedyną opcją jest pozbycie się tego błędu tylko teraz pojawia się pytanie jak to zrobić?
  4. Wifi i problem z zasięgiem.

    Witam. Ostatnimi czasy kupiłem sobie komputer stacjonarny, a że byłem przyzwyczajony do korzystania z laptopa to nie zawracałem sobie głowy wiedzą o bezprzewodowych łączach wifi. No więc aby mieć połączenie z internetem dokupiłem sobie (mam nadzieje) kompatybilny bezprzewodowy łącznik usb z wifi. Myślałem, że jak zainstaluje sterowniki to wszystko będzie ok jednak zasięg mojego połączenia z pokoju do pokoju jest tragiczny i jak na laptopie pobierałem pliki z prędkością 2-3mb/s tak na komputerze wyciągam max 400kb/s a czasem spada mi do 40kb/s i nie chce się podnieść. Mój router: Netis WF2710 pod 802.11 AC łącznik usb (czy jak się to nazywa): EW-7811UTC (AC600) Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć jak zwiększyć zasięg sieci bądź jej moc w stosunku do mojego komputer również mam system 8.1 Pro
  5. Nowy komputer

    Podłączyłem pod wszystkie wejścia w komputerze. Podłączyłem pod wszystkie wejścia w komputerze. Płyta główna MSI Z170-A PRO, Z170, DualDDR4-2400, SATA3, SATAe, DVI, D-Sub, DP, USB 3.1, ATX (Z170-A PRO) Update właśnie znalazłem co może być problemem. Spróbuje jeszcze pobrać pare plików ISO z systemem chociaż pytanie teraz skupia się na jednej kwestii. czy windows 7 professional x64 SP1 musi mieć pobrane ISO z tym SP1? czy moj kod będzie kompatybilny?
  6. Nowy komputer

    Witam. Ogólnie na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie znam się na informatyce. Kupiłem nowy komputer z biosem z MSI. Jednak nie mogłem na nim zainstalować mojego systemu windows 7 z dwóch powodów po pierwsze nie wiem gdzie mam płytę a po drugie nie mam wejścia cd-dvd. Jednak w dalszym ciągu posiadam swój kod aktywacji systemu. więc stwierdziłem, że zbootuje sobie system win 7 na pendrive. Chciałem pobrać ten system z microsoftu ale moj kod dziwnym trafem nie działa na stronie a działa podczas instalacji :/ Więc zacząłem szukać na innych stronach mój system to Win7 professional SP1 x64. No więc pobrałem plik ISO i program rufus, zbootowałem czy jakkolwiek się to mówi i odpaliłem komputer przeniosło mnie do wyboru języka dla systemu windows a nastepnie rozpocznij instalacje. wyskoczył mi komunikat, że system przygotowywuje sie do instalacji po czym pojawia się błąd (link w załączniku). Zgodnie z poleceniami znajomych i internetu przestawiałem boot priority w każdy możliwy sposób rebootowałem pendrive 100razy w rufusie i pobierałem system z innych stron. Nic to nie zmieniło a pendrive mi nie czyta jako sterownika chociaż sam nie wiem o co tutaj chodzi. Siedzę już nad tym 5 godzin i specjalnie po to założyłem tutaj konto. Proszę o pomoc bo już mam tego dość na koniec dodam, że komputer składali mi sprzedawcy i przy okazji zaktualizowali mi biosa z MSI do najnowszej wersji.