Ravon

Komputer nie odpala systemu XP

4 posty w tym temacie

Witam,

Problem wyglada nastepujaco:

Wlaczam komputer i wszystko idzie dobrze ale w momencie kiedy powinna sie pokazac flaga MS i zielony pasek postepu pokazuje sie tylko czarny ekran i zero reakcji na cokolwiek (pozniej sam sie komp wylaczyl).
Podlaczylem drugi dysk (rezerwowy hitachi) - dziala; podlaczylem oba dysk naraz przy czym XP laduje sie z rezerwowego - tez dziala i widac partycje z dysku podstawowego (WD)
Nastepnie odlaczylem hitachi i wsadzilem plytke z XP. Wybralem instaluj windowsa na C bez formatowania. Po instalacji pojawily sie 2 windowsy XP z czego ten nowy laduje sie elegancko a ten starszy bez zmian. Na partycji C widac 2 katalogi windowsa, w sumie wszytskie dane na partycjach są ale zadne programy/gry nie dzialaja.

Probowalem tez uruchomic starego windowsa w trybie awaryjnym ale na czarnym ekranie wyszkoczylo mi to:

[attachment=15162:bledy.JPG]

Wczesniej mialem takie objawy: Gdy wlaczylem monitor pozniej niz komputer to monitor zachowywal sie tak jakby komp nie byl wlaczony.

Prosze o pomoc! Da sie to jakos naprawic czy po prostu sformatowac C i postawic caly system od nowa? Edytowane przez Ravon

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Tego sie obawialem :/ Dzieki za odpowiedz.

Jeszcze jedno pytanie: Co moze byc powodem takiego stanu? Nie chce zeby w przyszlosci sie to powtorzylo. Edytowane przez Ravon

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Może przez przypadek bawiłeś się w odkurzanie komputera i usunąłeś jakiś plik? Albo przez wirusa

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.