Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

Problem "wykryto zagrożenie" avast


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   ponczo12496

ponczo12496
  • Użytkownik
  • 35 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 22 styczeń 2011 - 21:04

Witam mam problem dzisiaj wszedłem na stronę z modelami w skali 1:87 bo szukałem pewnej rzeczy.Były tam figurki do mojej makiety a w nich figurki z gołymi kobietami ;d .Chciałem wejść na figurkę robotnika w wszedłem na tą kobietę ale wyszedłem z tego.Mniejsza z tym po około 20 sekundach avast wykrył trojana który został usunięty.Po pewnym czasie wyskoczył komunikat avast wykryto zagrożenie :
Zarażenie:Url mal
proces:c/d&s/kamil/dane aplikacji/dwm.exe
Ten komunikat wywala co pewien czas.Przeskanowałem system 2 razy nic nie wykryło co robić usunąć ten dwm.exe czy co błaga o pomoc.

Użytkownik raazor90 edytował ten post 25 styczeń 2011 - 16:34
przenoszę do bezpieczeństwa

  • 0




#2 OFFLINE   kokoxxr

kokoxxr
  • Użytkownik
  • 237 postów
6
Neutralny

Napisano 22 styczeń 2011 - 21:48

Najlepiej wypie****** tego avasta i zainstalować coś w rodzaju Kaspersky {wystarczy 6.0}
Avast potrafi san w sobie widzieć wirusa, taka prawda ;]
  • 0

#3 OFFLINE   ponczo12496

ponczo12496
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 35 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 23 styczeń 2011 - 09:05

Czyli nie przejmować się wywalaniem tego komunikatu ? proszę o dalsze odpowiedzi.
  • 0

#4 OFFLINE   monkey89

monkey89
  • Użytkownik
  • 154 postów
0
Neutralny

Napisano 23 styczeń 2011 - 10:51

Weź go odinstaluj i zainstaluj sobie normalnego antywirusa. ;)
  • 0

#5 OFFLINE   kokoxxr

kokoxxr
  • Użytkownik
  • 237 postów
6
Neutralny

Napisano 23 styczeń 2011 - 18:17

Czyli nie przejmować się wywalaniem tego komunikatu ? proszę o dalsze odpowiedzi.

tak
  • 0

#6 OFFLINE   ponczo12496

ponczo12496
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 35 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 25 styczeń 2011 - 16:09

Mam pytanie zamieniłem antywira na AVG.Po zainstalowaniu go od razu komp zaczął wolniej chodzić w menadżerze jest wiele procesów od avg które dużo zżerają.Czy to od niego mi muli kompa i jeszcze jedno czy jak usunołem avasta i nie mam linku z kodem czy teraz go zainstaluje bez problemu ? Zostawić avg czy znów avasta wiem że takie free to prawie że to samo ale kupnego antyvira planuje na nowego kompa.
  • 0

#7 OFFLINE   sewer19

sewer19
  • Użytkownik
  • 143 postów
0
Neutralny

Napisano 25 styczeń 2011 - 16:29

Tak to jest jak dostajesz takie porady typu wypier.. U Ciebie jest potrzebna analiza systemu pod kontem Wirusów itp czyli scan odpowiednimi programami i analiza logów ale to wyższa szkoła jazdy, poza tym pewnie po Avasćie są pozostałości(nieprawidłowa deinstalacja) teraz dochodzi drugi anty-wir który może sam w sobie być bardziej obciążający plus pozostałosci po avaście plus być może jakieś czynne infekcje i gotowe
  • 0

#8 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 25 styczeń 2011 - 16:39

Daj logi z OTL i RSIT http://www.forumpc.p...howtopic=104338
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | Twój Sony Ericsson | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)