Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

Sterownik sterownik MPU 401, jak zainstalować?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 18 lipiec 2010 - 07:57

A więc zrobiłem formata. Chciałem posłuchac sobie muzyki lecz zapomniałem ze nie mam sterowników do dzwieku, i nie moge ich zabardzo znaleść, wiec prośiłbym o podanie linku do jakiegoś działającego sterownika, chodzi mi o sterownik MPU 401 dokładniejsze info tutaj http://zapodaj.net/e...55fb95.bmp.html
. Prośiłbym także o małą instrukcje jak wgrać ten sterowniik


Za pomoc bardzo dziekuje!

Użytkownik jesiona edytował ten post 18 lipiec 2010 - 12:05
zmiana nazwy tematu //jesiona

  • 0




#2 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 18 lipiec 2010 - 08:00

Musisz podać nazwę płyty głównej. Odczytasz ją w programie CPU-z: http://www.instalki....tyka/CPU-Z.html w zakładce Mainboard
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#3 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 18 lipiec 2010 - 08:20

Prosze http://zapodaj.net/4...016f85.bmp.html
  • 0

#4 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 18 lipiec 2010 - 08:41

Sterowniki: http://www.download....it-2003-64-bit/
lub ze strony ECS: http://eudownload.ec...is/7012_111.zip
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#5 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 18 lipiec 2010 - 10:14

Sćiągnołem ze strony ECS, zainstalowałem go i są foldery jeszcze win98,win2000,xp itp. Czy wrzucić ten folder WinXP gdzieś? Poniewaz jak zainstalowałem to nadal nie mam dzwieku.

Użytkownik henryyq edytował ten post 18 lipiec 2010 - 10:14

  • 0

#6 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 18 lipiec 2010 - 10:23

W folderze który ściągasz masz instalator. Plik setup.exe. Folderu XP nie musisz nigdzie wrzucać. Powinno się zainstalować samo. Jeśli nie wykrywa dźwięku to spróbuj przeinstalować jeszcze raz. Odinstaluj to co masz, przeczyść rejestr np. CCleanerem i wtedy jeszcze raz uruchom instalator.
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#7 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 18 lipiec 2010 - 17:21

Zrobiłem kolejno to co napisałeś lecz dalej nie pomogło ehh.. ;/

Do tego nie wiem czy działają te instalki.. poniewaz 1 sie odrazu wyłancza a druga laduje śie do 1/3 i pisze ze zakonczone.
+
Mam wątpliwości ponieważ mogłem zrobić to zle, poniewaz nie wiem czy usunołem to co miałeś na myśli, chodziło Ci o http://zapodaj.net/8...f65432.bmp.html

Użytkownik henryyq edytował ten post 18 lipiec 2010 - 20:51

  • 0

#8 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 19 lipiec 2010 - 08:17

Teoretycznie dobrze ale najlepiej usuwać z Dodaj/Usuń programy w Panelu sterowania
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#9 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 19 lipiec 2010 - 08:34

Prosiłbym Cie bardzo o nr gg, bo poprzez forum trudno sie dogadać. Lub napisz do mnie

//przykro mi ale to wbrew regulaminowi
//pomagamy tylko na forum
//dan

Użytkownik danielek316 edytował ten post 19 lipiec 2010 - 17:47
usuwam nr gg

  • 0

#10 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 19 lipiec 2010 - 17:48

Powiedz dokładnie z czym masz problem. Wchodzisz w Panel sterowania, następnie Dodaj/usuń programy i szukasz sterowników. Odinstalowujesz je. Czyścisz rejestr a następnie uruchamiasz instalator nowych sterowników.
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#11 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 19 lipiec 2010 - 22:28

Poniewaz na tej 1 instalce wyskakuje odrazu błąd, a na drugiej niestety przeleci do 1/3 paska i niby pisze ze zakonczone. I powinien sie chyba zainstalować jakiś kolwiek folder, a nic nie śćiąga.

P.s w dodaj/usun problemy nawet nie mam tego sterownika. http://zapodaj.net/4...4ea573.bmp.html

A gdybym zaktualizował komputer poprzez system zabezpieczen? zmieniło by to coś?:)

Użytkownik henryyq edytował ten post 19 lipiec 2010 - 17:55

  • 0

#12 OFFLINE   danielek316

danielek316
  • Administrator
  • 3699 postów
574
Znakomity
  • Miejscowość:Wronki

Napisano 20 lipiec 2010 - 08:24

Możesz spróbować przez aktualizuj sterownik tutaj: http://zapodaj.net/8...f65432.bmp.html
Wskazujesz mu wtedy jako źródło ten folder ze sterownikami i powinien sam odnaleźć instalator
  • 0

Dołączona grafika
by Pikusław

Dołączona grafika


#13 OFFLINE   henryyq

henryyq
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 20 lipiec 2010 - 11:28

No właśnie nie wyświetla mi instalki, popatrz http://zapodaj.net/9...9f4aac.bmp.html
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)