Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

Komputer sam sie wyłącza.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   joł96

joł96
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 02 kwiecień 2010 - 18:37

Gdy gram w Gothic 3 komputer sam mi sie wyłancza.To jest temp graf w stanie spoczynku http://www.fotosik.p...bb9d39bc58.html  Zasilacz mam megabajt 400w, mam jeszcze nowy modecom feel 500w ale boje sie go podpinać bo juz to robiłem i komputer tylko piszczał i ekran był czarny, a potem zmieniłem na stary i było identycznie tak samo piszczał, az w koncu bawiłem sie i wyciagnałem baterie,ramy poruszałem kablami u dołu p.głównej i zaczął chodzić.Prawdopodobnie to piszczenie pochodziło HDD.  


Prosze o pomoc

Użytkownik raazor90 edytował ten post 02 kwiecień 2010 - 18:43
poprawiam temat

  • 0




#2 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 18:43

Podaj konfigurację komputera, temperatury sprawdzone za pomocą everest ultimate edition oraz status SMART dysku (program Hd Tune->> health)

BTW. Oba zasilacze to niezły badziew, należałoby niezwłocznie wymienić dla bezpieczeństwa podzespołów bazowych komputera


  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#3 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 02 kwiecień 2010 - 18:59

HDD - 320 GB, k.g NVida GeForce 8600 gt 1 gb, ram 2 gb, proc Athlon 5200 x 2,płyta główna gigabyte. To jest to z tune http://www.fotosik.p...952cd2fd9c.html ale w health było puste okno nic nie było napisane http://www.fotosik.p...39824733a8.html na everescie nie sprawdze bo jak daje czujnik to nic mi nie wykrywa

Użytkownik joł96 edytował ten post 02 kwiecień 2010 - 19:01

  • 0

#4 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:02

Poszukaj w BIOS-ie opcji SMART i ustaw na enabled, poza tym nie podałeś temperatur.
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#5 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:05

jak sie wchodzi w bios? to sa temp http://www.fotosik.p...bf33ad4a2e.html
  • 0

#6 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:07

Wykluczamy przegrzewanie komputera, do BIOS-u wchodzisz klikając DELETE podczas uruchamiania komputera.
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#7 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:09

dobra spróbuje ale czy nie namieszam?
  • 0

#8 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:11

Jeśli coś poszłoby nie tak, zawsze możesz przywrócić ustawienia domyślne (wybierasz opcję load default settings i zapisujesz) w skrajnych wypadkach reset BIOS-u za pomocą zworki CMOS lub przez wyjęcie baterii z płyty głównej na kilka minut.
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#9 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:32

ustawiłem, to mogło być przyczyną?
  • 0

#10 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:37

 Teraz jeszcze raz sprawdź status SMART w programie Hd Tune(daj screen) by wykluczyć winę dysku, ale jak dla mnie to wina zasilacza 
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#11 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:34

zrobiłem tak jak napisałeś i w health sie dalej nie wyswietla nic ( jesli o to chodzi )
  • 0

#12 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 04 kwiecień 2010 - 10:52

Poaostaje Ci wymiwnić zasilacz na coś stabilnego, możesz przetestować też pamięć RAM bootowalnym programem memtest 86+
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#13 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 04 kwiecień 2010 - 12:35

ok. a ten zasilacz modecom to nie mam feel tylko premium

Jeszcze troche chciałem poszperać w komp. Włączyłem gothica i zamknełem szybko i temp Core 2 ( to drugi rdzeń? ) wynosiła 91 stopni. To nie za dużo?
  • 0

#14 OFFLINE   Cyprian

Cyprian
  • VIP
  • 3766 postów
369
Znakomity
  • Miejscowość:Ozorków

Napisano 04 kwiecień 2010 - 12:36

Zdecydowanie za dużo. Przeczyść porządnie radiator, nałóż nową, dobrej jakości, pastę termoprzewodzącą. Feel, jak i Premium to tak samo kiepskie zasilacze ;)
  • 0

Dołączona grafika


#15 OFFLINE   joł96

joł96
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 18 postów
0
Neutralny

Napisano 04 kwiecień 2010 - 12:40

Pasta, była założona nie dawno wiec raczej odpada. Więc od tego wyłancza sie gra? A w sklepie mi powiedzieli ze modecom to jesdne z naj zasilaczy :D

Użytkownik joł96 edytował ten post 04 kwiecień 2010 - 12:42

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | Twój Sony Ericsson | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)