Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

Komputer uruchamia się tylko w trybie awaryjnym


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   kozaa

kozaa
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Międzyrzecz

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:02

siemanko mam problem chyba z plyta glowna tak mi sie wydaje. komputer uruchamia mi sie tylko w trybie awaryjnym. jak chcem go uruchomic normalnie to kiedy laduje sie juz przez chwile windows to ekran sie robi niebieski wyskakuja biale napisy i uruchamia sie ponownie. przeinstalowalem windowsa z home na professional wymienilem wszystkie czesci oprócz plyty glownej i procesora i jest to samo... o co chodzi? prosze o szybka odp. :(

Użytkownik raazor90 edytował ten post 02 kwiecień 2010 - 15:35
poprawiam temat + ort

  • 0




#2 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:06

W trybie awaryjnym wykonaj: http://www.forumpc.p...howtopic=153598 + http://www.forumpc.p...showtopic=16074 Podaj także pełną konfigurację komputera
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#3 OFFLINE   kozaa

kozaa
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Międzyrzecz

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:33

http://www.forumpc.p...howtopic=153598 to zrobilem.
http://www.forumpc.p...showtopic=16074 a tego nie moge bo jak chcem zainstalowac ten program to wyskakuje komunikat "administrator skonfigurowal zalozenia systemowe. Aby zapobiegaly tej instalacji"

a na tym niebieskim tle pisze:
***STOP: 0x0000007E (0x0000005, 0xF775F756, 0xF7A0A42C, 0xF7A0A128)
  • 0

#4 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:35

Podaj konfigurację komputera tak jak prosiłem
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#5 OFFLINE   kozaa

kozaa
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Międzyrzecz

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:42

konfiguracje?? sory mozesz wyjasnic bo nie wiem o co chodzi...:(

chodzi ci o nazwe sprzetu?
  • 0

#6 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 15:47

 Tak, posłuż sie tym: http://www.forumpc.p...howtopic=151915
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#7 OFFLINE   kozaa

kozaa
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Międzyrzecz

Napisano 02 kwiecień 2010 - 16:04

AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.21 GHz, 1 GB RAM, GF 8600 GT, GIGABYTE GA-M61SME-S2

i jeszcze jesli to potrzebne to system operacyjny: Windows XP Professional Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3
  • 0

#8 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 17:17

Podaj jeszcze markę i moc zasilacza, dodatkowo przetestuj pamięć RAM bootowalnym programem memtest 86+ (minimum 6 godzin lub do pierwszych błędów)
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP


#9 OFFLINE   kozaa

kozaa
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Międzyrzecz

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:54

zasilacz:
mode com
feel 2 300W
230V~/50Hz

a ostatnio wsadzilem do moich 1 GB RAM jakies 512 ktore znalazlem i wtedy zgasl komputer pierwszy raz ale wlaczal sie w normalnym trybie pozniej odinstalowalem takis kontroler VGA chyba czy cos podobnego i wtedy zgasl calkiem tak jak opisalem na poczatku...
  • 0

#10 OFFLINE   razor

razor
  • Moderator
  • 3766 postów
431
Znakomity
  • Miejscowość:Bracknell

Napisano 02 kwiecień 2010 - 19:57

Przetestuj pamięć RAM bootowalnym programem memtest 86+
  • 0

Wróciłem...

Sygnatura zgodna z regulaminem//bubciu :PP





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | Twój Sony Ericsson | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)