Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

Problem z podłączeniem telewizora do sieci (protokół DLNA)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   larry92

larry92
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 30 grudzień 2009 - 11:40

Witam.

Chciałem połączyć telewizor z kompem przez protokół DLNA. Próbowałem kilku programów, m. in. WMP 11, PS3 Media Server i wydaje mi się, że przyczyna nie leży w nich, gdyż niezależnie od ich ustawień komputer w zakładce 'sieć' widzi tylko samego siebie. Nie wiem czy problem leży w komputerze, routerze czy w TV. TV czasem widzi Media Server, ale jednocześnie wyświetla komunikat, że ten serwer nie jest obsługiwany. Proszę o pomoc w konfiguracji sprzętu, najlepiej łopatologiczny, gdyż komputer, z którym mam problem ma zainstalowaną Vistę, a ja jestem przyzwyczajony do XP'ka.
Sprzęt:
Notebook - Asus N50VN z nieszczęsną preinstalowaną Vistą
Router - Linksys WRT160N
TV - Sony Bravia KDL40 Z5500

Może ktoś z Was będzie wiedział co trzeba zrobić. Z góry dziękuję za pomoc.
  • 0

Dołączona grafika

C2D E4400 @ 2.8GHz :: Gigabyte 965P-DS3 rev. 3.3 :: Patriot 2x1GB 800MHz @ 924MHz :: Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 1GB :: WD Caviar 160GB 8MB/7200RPM SATA :: SB Live! 24 bit :: Seasonic SS-401-HT




#2 OFFLINE   gorg81

gorg81
  • Ekspert
  • 1358 postów
86
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 30 grudzień 2009 - 11:44

a w systemiejest włączone udostępnianie Plików i drukarek i udostępnianie mediów ?? firewall wyłaczony zarówno w systemie jak i w routerze ?? 

panel sterownia ->siec i internet ->centrum sieci i udostepniania i na dole ostatnia pozycja Udostępnianie Multmediów domyśłnie jest wyłączone wieć trza to włączyć i tak samo plików i drukarek no niestety to Vista :P jak nie pomorze będziemy szukac dalej przyczyny :) 


  • 0

Rzeczy niemożliwe od Ręki

Cuda do Trzech dni :)


Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 OFFLINE   larry92

larry92
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 30 grudzień 2009 - 22:35

Niestety nie pomogło. Wszystkiego próbowałem już wcześniej, ale ciągle nie działa. Telewizor ciągle nie jest widoczny w sieci lokalnej. Co jeszcze mogę zrobić?
  • 0

Dołączona grafika

C2D E4400 @ 2.8GHz :: Gigabyte 965P-DS3 rev. 3.3 :: Patriot 2x1GB 800MHz @ 924MHz :: Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 1GB :: WD Caviar 160GB 8MB/7200RPM SATA :: SB Live! 24 bit :: Seasonic SS-401-HT

#4 OFFLINE   gorg81

gorg81
  • Ekspert
  • 1358 postów
86
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 31 grudzień 2009 - 09:05

a w routerze widzisz TV ?? czy nie widzisz wogóle go ani w routerze a ni w komputerze
  • 0

Rzeczy niemożliwe od Ręki

Cuda do Trzech dni :)


Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 OFFLINE   larry92

larry92
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 31 grudzień 2009 - 16:57

W routerze TV jest widoczny, w komputerze niestety już nie.
  • 0

Dołączona grafika

C2D E4400 @ 2.8GHz :: Gigabyte 965P-DS3 rev. 3.3 :: Patriot 2x1GB 800MHz @ 924MHz :: Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 1GB :: WD Caviar 160GB 8MB/7200RPM SATA :: SB Live! 24 bit :: Seasonic SS-401-HT

#6 OFFLINE   gorg81

gorg81
  • Ekspert
  • 1358 postów
86
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 31 grudzień 2009 - 17:02

to cos jestnei tak z udostępnianiem moze firewall antywir cokolwiek coś co go blokuje :)

wyłacz jeszcze kontrolę uzytkownika !!

Użytkownik gorg81 edytował ten post 31 grudzień 2009 - 17:03

  • 0

Rzeczy niemożliwe od Ręki

Cuda do Trzech dni :)


Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 OFFLINE   larry92

larry92
  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralny
  • Numer GG:

Napisano 03 styczeń 2010 - 13:22

Wyłączenie kontroli użytkownika nie pomogło. Naprawdę nie wiem już co robić.
  • 0

Dołączona grafika

C2D E4400 @ 2.8GHz :: Gigabyte 965P-DS3 rev. 3.3 :: Patriot 2x1GB 800MHz @ 924MHz :: Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 1GB :: WD Caviar 160GB 8MB/7200RPM SATA :: SB Live! 24 bit :: Seasonic SS-401-HT

#8 OFFLINE   gorg81

gorg81
  • Ekspert
  • 1358 postów
86
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 03 styczeń 2010 - 17:56

no to ja wymiękam ,łaczyłem taki telewizor kwestia pięciu minut i po kłopocie :(
  • 0

Rzeczy niemożliwe od Ręki

Cuda do Trzech dni :)


Dołączona grafika
Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)