Skocz do zawartości

ForumPC.pl używa plików cookies, by ułatwić korzystanie z serwisu internetowego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.    Akceptuję używanie plików cookies



Zdjęcie

jak sie formatuje windows


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   taj

taj
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 07:54

Jak sie formatuje system windows XP (mam plytke z wndowsem xp ) ale nie wiem od czego zaczac , nigdy tego nie robilem :E Czy ktos mi pomoze ;p ?

ps; pisze teraz z laptopa <_< wiec nie sugerujcie sie ze moj os to vista

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 08:01

  • 0
[




#2 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:14

Takich tematów i pytań było już tysiące.
Zobacz chociażby ten poradnik: http://www.forumpc.p...showtopic=44815
A jak czegoś nie zrozumiesz to wtedy pytaj.
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....


#3 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:36

Takich tematów i pytań było już tysiące.
Zobacz chociażby ten poradnik: http://www.forumpc.p...showtopic=44815
A jak czegoś nie zrozumiesz to wtedy pytaj.


ustawilem w biosie boot 1 cd dvd a drugi hdd i po restarcie windows laduje sie a potem jest ciemno i normalnie wlancza sie stary windows ? co robie zle


czemu nikt nie odpisuje

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 08:42

  • 0
[

#4 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:41

No ale co się ładuje? Jak się ładuje?
Rozumiem, że ustawiłeś te first boot device na CDROM, następnie wkładasz do tego napędu bootowalną płytkę z Windowsem XP. Restartujesz kompa, i włącza się instalacja czy normalny Windows?
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....


#5 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:51

No ale co się ładuje? Jak się ładuje?
Rozumiem, że ustawiłeś te first boot device na CDROM, następnie wkładasz do tego napędu bootowalną płytkę z Windowsem XP. Restartujesz kompa, i włącza się instalacja czy normalny Windows?


dokladnie to zrobilem tak : F2--->zakladka boot---->1st boot device i ustawilem tam [CD/DVD:SM-TSSTcorp] exit save restart kompa i windows sie normalnie wlaczyl ale ten stary tzn ten co byl poprzednio
  • 0
[

#6 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 08:56

Brakuje mi tam punktu, w którym wkładasz płytkę do napędu, ale wydaje mi się to logiczne i pewnie dlatego to pominąłeś. Wiec jest tylko jedna opcja, że ustawiłeś nie ten napęd. Jeżeli masz dwa napędy, to jako bootowalny najczęściej będzie działał tylko ten, który jest jako master. Wejdź jeszcze raz do Bios i upewnij się, że na 300% to jest dobrze ustawione.
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....


#7 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:03

Brakuje mi tam punktu, w którym wkładasz płytkę do napędu, ale wydaje mi się to logiczne i pewnie dlatego to pominąłeś. Wiec jest tylko jedna opcja, że ustawiłeś nie ten napęd. Jeżeli masz dwa napędy, to jako bootowalny najczęściej będzie działał tylko ten, który jest jako master. Wejdź jeszcze raz do Bios i upewnij się, że na 300% to jest dobrze ustawione.



ja mam naped dvd ale jeden,no plytka wlozona jest

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 09:05

  • 0
[

#8 OFFLINE   tomek_g

tomek_g
  • VIP
  • 704 postów
36
Neutralny
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Olsztyn

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:06

Jeżeli masz ustawione bootowanie na dvd to wkładasz płytę, restart. Wyskakuje komunikat aby wcisnąć dowolny klawisz i rozpoczyna się instalacja.
  • 0
Dołączona grafika Piszę poprawnie po polsku.
Niektórzy ludzie są mili - inni mówią prawdę

#9 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:12

Jeżeli masz ustawione bootowanie na dvd to wkładasz płytę, restart. Wyskakuje komunikat aby wcisnąć dowolny klawisz i rozpoczyna się instalacja.


ok , mam ale teraz wyskoczylo mi jakies '' norton ghost 2003 '' license agreement warning mam do wyboru ''OK'' Cancel lub Continue without marking drivers
co dac ?

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 09:14

  • 0
[

#10 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:19

To jest wszystko jedno, bo i tak dysk zostanie sformatowany i wtedy nortona już nie będzie, więc daj tak, żeby się tylko przesunęło dalej z tą instalacją. Najpewniej to będzie Continue without....
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....


#11 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:35

To jest wszystko jedno, bo i tak dysk zostanie sformatowany i wtedy nortona już nie będzie, więc daj tak, żeby się tylko przesunęło dalej z tą instalacją. Najpewniej to będzie Continue without....



dalem without wyskoczylo takie cos : ''symantec'' i mam do wyboru local > disk , partition,check option i quit co wybrac ? jak daje quit to wychodzi z powrotem

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 09:37

  • 0
[

#12 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:45

Aha, czyli wyskoczyły opcje do skanowania dysków. Więc spróbuj następnym razem z OK, albo Cancel .
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....


#13 OFFLINE   wieza71

wieza71
  • Użytkownik
  • 985 postów
102
Dobry
  • Numer GG:
  • Miejscowość:Rydułtowy

Napisano 28 lipiec 2009 - 09:50

A mi się wydaje,że ta płytka jest porysowana,albo nie można z niej zabotować(są takie).Pozycz inną od kolegi i sprawdź.To nic złego.
  • 0
Dołączona grafika
Piszę poprawnie po polsku.

Phenom 9750+Pentagram AlpayaIIAsus m2n-sli deluxeIIAsus 8800gtIICoolerMaster 400wIIPatriot/Geil 4gb

Dołączona grafika

#14 OFFLINE   taj

taj
  • Autor tematu
  • Użytkownik zbanowany
  • 145 postów
7
Neutralny

Napisano 28 lipiec 2009 - 10:12

Aha, czyli wyskoczyły opcje do skanowania dysków. Więc spróbuj następnym razem z OK, albo Cancel .



jak dam ok lub cancel to dzieje sie to samo,co zrobic ??? :o :o

A mi się wydaje,że ta płytka jest porysowana,albo nie można z niej zabotować(są takie).Pozycz inną od kolegi i sprawdź.To nic złego.


na plytce nie zadnych rys ,windows byl juz z niej przegrywany ...ale nie przeze mnie

antos podasz swoje GG ?

Użytkownik taj edytował ten post 28 lipiec 2009 - 10:13

  • 0
[

#15 OFFLINE   antos

antos
  • Moderator
  • 1789 postów
296
Znakomity
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 28 lipiec 2009 - 10:17

Spróbuj z poziomu Windowsa odinstalować cały pakiet Norton, a jak nie pomoże, albo nie da się uruchomić Windowsa to sobie skombinuj Partition Quest Magic w formie bootowalnej płytki lub pendriva i spod niego sformatuj.
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Zazwyczaj jest tak: Wkładasz płytkę do napędu>Restart>podczas odpalania powinien wyskoczyć komunikat "any key to boot from CD", albo coś o podobnym znaczeniu>wtedy uruchamia się już instalator Windows I po koleji wyskakują takie okienka jak są w tamtym poradniku i żaden inny system czy program nie ma już nic do gadania. Więc w którym momencie Ci się to normalnie wyświetla
  • 0

Wczoraj jeszcze działało....





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Przekaż 1% podatku na rzecz OPP | tanie domeny w PROGRESO

Zawartość każdej wiadomości wyraża poglądy i opinie jego autora, a nie administratorów czy moderatorów (poza wiadomościami pisanymi przez nich)