Strona 1 z 1
[100zł] Słuchawki zamknięte do muzyki, gier i filmów
Napisano 19 kwiecień 2010 - 13:00
Witam. Szukam słuchawek zamkniętych do 100zł. Ostatnio miałem na uszach Creative Fatal1ty, lecz jestem z nich średnio zadowolony. Ogólnie dużo gram, rzadziej oglądam filmy. Najczęściej słucham muzyki, dokładniej rapu, więc bass ma znaczenie. Czy dostanę coś w tej cenie czy jestem zbyt wymagający?
Pozdrawiam!
//modyfikacja nazwy tematu
//vocativus
Pozdrawiam!
//modyfikacja nazwy tematu
//vocativus
Napisano 19 kwiecień 2010 - 20:21
Zobacz sobie Koss UR40. Może udało by Ci się dozbierać do np. HD555 byłyby w sumie idealne albo CAL! ale to bardziej do muzyki chociaż mówią ,że po zamianie kabla zyskuje się trochę sceny.
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:12
Log do sprawdzenia
//czytaj nazwy tematu
//jak nie masz nic mądrego do dodania to nie pisz nic
//vocativus
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:22
Skoro Koss UR 40 są za drogie, to zastanów się nad Sennheiser HD 201. Słuchawki bardzo dobre jak na swoją cenę. A jeśli kładziesz nacisk na bas, to się na nich nie zawiedziesz.
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:26
ja bym odradzał kupowanie sluchawek za 100 zł, bo w ten sposob wydajesz na sluchawki więcej niz 300 zł, bo w ciągu roku rozwalą ci się i będzie trzeba nowe kupić. idz do chrzstnego niech ci odpali troche kaski,a jesli jestes juz pelnoletni to se zarób... xd
//ha ha ha no boki zrywać
//panu juz dziękujemy
//+20% i akceptacja postów na miesiąc
//vocativus
//ha ha ha no boki zrywać
//panu juz dziękujemy
//+20% i akceptacja postów na miesiąc
//vocativus
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:32
HD201 nie operują mocno basem - jest on ciepły i wyczuwalny, kopnięcia jak w HD485 nie uświadczysz. HipHopu bardzo dobrze mi się słuchało na nich, jak i metalu czy jazzu. Są one stosunkowo uniwersalne brzmieniowo. Co to zniszczenia ich - phew, gdybyś ty widział co ja z moimi HD201 robiłem...sprawiają wrażenie delikatnych, ale można nimi rzucać spokojnie - są bardzo dobrze wykonane.
CPU: C2D E7200@3.1 GHZ GPU: Power Color Radeon HD4850@Stock
Mobo: Gigabyte EP35C-DS3R RAM: A-Data EE Vitesta 2x1GB
SoundCard: Asus Xonar DS // Realtek ALC889a Headphones: Sennheiser HD485 // Sennheiser HD201 // Creative EP-630 // Vic Firth SIH
Mouse : Razer Diamondback 3G MP3 Player: Ipod Nano 2g 4GB
Mobo: Gigabyte EP35C-DS3R RAM: A-Data EE Vitesta 2x1GB
SoundCard: Asus Xonar DS // Realtek ALC889a Headphones: Sennheiser HD485 // Sennheiser HD201 // Creative EP-630 // Vic Firth SIH
Mouse : Razer Diamondback 3G MP3 Player: Ipod Nano 2g 4GB
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:39
Cytat
ja bym odradzał kupowanie sluchawek za 100 zł, bo w ten sposob wydajesz na sluchawki więcej niz 300 zł, bo w ciągu roku rozwalą ci się i będzie trzeba nowe kupić. idz do chrzstnego niech ci odpali troche kaski,a jesli jestes juz pelnoletni to se zarób... xd
Cieszę się, że chcesz pomóc doradzić ale takie uwagi możesz zachować dla siebie. Jeśli chodzi o Fatal1ty, to źle mnie zrozumieliście. Nie chodzi mi o to, że nie byłem z nich zadowolony, bo mając aktualnie słuchawki za 15zł. Z MIKROFONEM
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:45
w takiej cenie to tylko pozostaje ci kupienie fatality... ja kupowalem kiedys za 120 zł, teraz widziałem ze cena spadła do 80 zł, więc są to chyba najlepsze słuchawki w tej cenie
wady dla mnie to: niska trwałość, niewygodne, jakość mikrofonu jest dobra, ale to mikrofon psuje się pierwszy.
wady dla mnie to: niska trwałość, niewygodne, jakość mikrofonu jest dobra, ale to mikrofon psuje się pierwszy.
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:52
Podobają mi się, jeśli chodzi o cenę (65zł. na Allegro). Szkoda, że nie ma mikrofonu ale jakoś to bym przebolał. Są jeszcze jakieś propozycje? Jeśli nie, wybiorę te.
Napisano 20 kwiecień 2010 - 15:54
Można by się zastanowić jeszcze nad AKG K 44 v2. Jednak nie jestem w stanie powiedzieć jak się przedstawia bas w ich przypadku.
Zaś co do mikrofonu - zawsze można kupić na klipsie, np. Zalman ZM-MIC1.
Zaś co do mikrofonu - zawsze można kupić na klipsie, np. Zalman ZM-MIC1.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- MSN/Bing

Pomoc