Forum Komputerowe ForumPC.pl: Starszy asus win7 i brak dzwięku - Forum Komputerowe ForumPC.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Starszy asus win7 i brak dzwięku

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kwaleczek 

• Obserwator
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 08 lut 2010

Napisano 08 luty 2010 - 22:21

Witam.
To pierwszy post na forum więc bardzo gorąco witam wszystkich forumowiczów.
A teraz do rzeczy. Zainstalowałem dziś na lapku ASUS Z92Rseries ver. A6RP Windowsa 7 i nie daję sobie rady z kartą muzyczną. Siódemka zainstalowała jakieś swoje sterowniki i paseczki ładnie ruszają się na zielono nic nie jest wyciszone a głosu jak nie było tak nie ma. Walczę już ok 4h z tym problemem i nie daje rady. Na stronce asusa nie ma sterowników pod win 7 dla tego modelu. Jedyne co udało mi się ustalić to nazwę karty "Zintegrowana karta dźwiękowa AC'97 Kompatybilność z SoundBlaster Pro". Tyle mam proszę o pomoc jeśli czegoś nie napisałem to na pewno dopisze.

Pozdrawiam
Krzysztof

Użytkownik kwaleczek edytował ten post 08 luty 2010 - 22:21

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bart86 

• Zaawansowany Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 581
  • Rejestracja 02 lip 2008

Napisano 08 luty 2010 - 22:27

jeśli nie ma na stronie asusa sterów do tego lapka pod windows 7 to wątpię żeby ktokolwiek ktoś mógł ci pomóc a jak w ogóle nie ma żadnych sterów to lepiej zmień sys na poprzedni bo coś ci z czasem może w tym lapku się popsuć a napewno będzie mocno obniżona wydajność systemu to już lepiej xp z prawidłowymi sterownikami by na pewno lepiej chodził
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1